Recept

Salade met ei en walnoten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren
  • 3 artisjokharten (120 gram)
  • 1 zakje gemengde sla (75 gram)
  • 1/2 komkommer
  • 30 gram kappertjes
  • 10 gram walnoten
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
Lekkere en gezonde lunch salade met ei en walnoot

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Kook de eieren naar wens.
  2. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de artisjokharten in stukjes en de komkommer in blokjes.
  4. Leg de sla op een bord en verdeel de artisjokharten, de komkommer en de kappertjes erover.
  5. Snijd de eieren in stukjes en hak de walnoten grof.
  6. Verdeel de eieren en de walnoten over de salade.
  7. Maak een dressing van de appelciderazijn, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
  8. Druppel de dressing over de salade.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 433
Koolhydraten: 18 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 8 gram