Recept
Witlofsalade met gerookte forel
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 50 gram Griekse yoghurt
 - 50 gram veldsla
 - 150 gram gerookte forelfilet
 - 1 stronk witlof
 - 1/2 Granny Smith appel
 - 1 biologische citroen
 - 1/2 el geraspte mierikswortel
 
			Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de bladeren van de witlof in hele dunne reepjes.
 - Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
 - Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
 - Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, de citroenrasp en de geraspte mierikswortel in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
 - Voeg de veldsla, de witlof, de appel en de gerookte forel toe en meng goed.
 
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 330
Koolhydraten: 13 gram
Eiwitten: 42 gram
Vetten: 12 gram
Vezels: 3 gram