Recept
Andijviestamppot met appel
Ingrediënten voor 2 personen:
- 450 gram rauwe andijvie
- 600 gram knolselderijblokjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 appel
- 1 ui
- 2 tl grove mosterd
- 1 tl honing
- 2 tl olijfolie
- zeezout

Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Kook de knolselderijblokjes in een ruime pan met water en een snufje zeezout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Rasp ondertussen de ui, de appel en de Parmezaanse kaas.
- Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie en bak daarin op hoog vuur de appel en ui rondom bruin.
- Giet de knolselderij af en stamp samen met de rauwe andijvie tot een stamppot.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor, samen met de mosterd, honing en het gebakken appelmengsel.
- Roer de stamppot rustig door elkaar en voeg naar smaak peper toe.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 327
Koolhydraten: 37 gram
Eiwitten: 11 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 21 gram
