Recept

Andijviestamppot met appel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 gram rauwe andijvie
  • 600 gram knolselderijblokjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 tl olijfolie
  • zeezout
Gezond makkelijk en simpel recept andijviestamppot met appel

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Kook de knolselderijblokjes in een ruime pan met water en een snufje zeezout in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Rasp ondertussen de ui, de appel en de Parmezaanse kaas.
  3. Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie en bak daarin op hoog vuur de appel en ui rondom bruin.
  4. Giet de knolselderij af en stamp samen met de rauwe andijvie tot een stamppot.
  5. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor, samen met de mosterd, honing en het gebakken appelmengsel.
  6. Roer de stamppot rustig door elkaar en voeg naar smaak peper toe.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 327
Koolhydraten: 37 gram
Eiwitten: 11 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 21 gram