Recept
Biefstuk chimichurri met groene groentes
Ingrediënten 1 persoon:
- 1 biefstuk (circa 125 gram)
- 20 gram pijnboompitten
- Paar takjes basilicum
- Paar takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- Chilivlokken
- Ongezouten roomboter
- Olijf- of kokosolie
- Limoensap
- 400 gram groentes (mix van peultjes,
asperges en broccoli)

Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
- Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is, want anders wordt deze taai bij het bakken.
- Stoom de groentes kort beetgaar.
- Pureer de pijnboompitten met de kruiden, sjalotje en knoflook en wat limoensap.
- Verhit een klein blokje roomboter in een hete pan en voeg er een klein scheutje olie aan toe.
- Schroei de biefstuk eerst goed dicht. Dit doe je door de biefstuk aan beide kanten heel kort te bakken op hoog vuur.
- Zet het vuur lager en bak beide zijden nog even door, afhankelijk van hoe jij je biefstuk lekker vindt. Als je de biefstuk medium doorbakken wil hebben doe je dit circa 2 minuten per kant.
- Wikkel de biefstuk na het bakken losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening voor de stoom. Laat de biefstuk in de folie even 2 minuten rusten.
- Serveer de biefstuk met de gestoomde groentes en de chimichurri.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 539
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 43 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 9 gram
