Recept

Bloemkoolrisotto met gerookte makreel

Ingrediënten 1 persoon:

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 150 gram tuinerwten
  • 1/2 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml groentebouillon
  • 30 gram ricottakaas
  • 100 gram gerookte makreel
  • Citroensap
  • Paar takjes peterselie
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
Gezond recept bloemkoolrisotto met gerookte makreel

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als deze warm is, leg dan de makreel even kort in de oven om deze op te warmen.
  2. Maal de bloemkool tot rijst als je geen kant en klare bloemkoolrijst hebt gekocht.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook kort aan.
  5. Voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe en bak deze kort mee.
  6. Voeg steeds kleine scheutjes bouillon toe en ga net zo lang door totdat de bloemkoolrijst een beetje smeuïg is.
  7. Voeg als laatste de ricotta toe en een scheutje citroensap en roer goed door elkaar.
  8. Hak de peterselie fijn, en strooi deze over de bloemkoolrisotto.
  9. Serveer met de verwarmde gerookte makreel.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 544
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 34 gram
Vetten: 37,5 gram
Vezels: 11,5 gram