Recept
Bloemkoolrisotto met gerookte makreel
Ingrediënten 1 persoon:
- 200 gram bloemkoolrijst
- 150 gram tuinerwten
- 1/2 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 75 ml groentebouillon
- 30 gram ricottakaas
- 100 gram gerookte makreel
- Citroensap
- Paar takjes peterselie
- Olijf- of kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Als deze warm is, leg dan de makreel even kort in de oven om deze op te warmen.
- Maal de bloemkool tot rijst als je geen kant en klare bloemkoolrijst hebt gekocht.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook kort aan.
- Voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe en bak deze kort mee.
- Voeg steeds kleine scheutjes bouillon toe en ga net zo lang door totdat de bloemkoolrijst een beetje smeuïg is.
- Voeg als laatste de ricotta toe en een scheutje citroensap en roer goed door elkaar.
- Hak de peterselie fijn, en strooi deze over de bloemkoolrisotto.
- Serveer met de verwarmde gerookte makreel.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 544
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 34 gram
Vetten: 37,5 gram
Vezels: 11,5 gram
