Recept
Boekweitwrap met zalm en spruitjes
Ingrediënten 2 personen:
- 50 gram boekweitmeel
- Handvol spinazie
- 300 gram spruitjes
- 100 gram gerookte zalm
- 1 ei
- 30 gram ricottakaas
- 50 ml water
- Kerriepoeder
- Olijf- of kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pulseer de spruitjes kort in een keukenmachine of snijd deze grof.
- Verdeel over een, met bakpapier, beklede bakplaat. Sprenkel er een scheutje olijfolie over en breng op smaak met kerriepoeder, zeezout en zwarte peper.
- Rooster de spruitjes in circa 10-15 minuten goudbruin. Houd in de gaten dat het niet aanbrandt.
- Maak ondertussen de wraps. Meng het boekweitmeel, ei, 50 ml water en de spinazie in een
blender tot een beslag. - Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet de helft van het beslag erin.
- Bak om en om goudbruin (net als een pannenkoek) en doe hetzelfde met de andere helft van het beslag.
- Beleg de wrap met de ricottakaas, plakjes zalm en de spruitjes.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 534
Koolhydraten: 30 gram
Eiwitten: 44,5 gram
Vetten: 28,5 gram
Vezels: 14 gram
