Recept

Boekweitwrap met zalm en spruitjes

Ingrediënten 2 personen:

  • 50 gram boekweitmeel
  • Handvol spinazie
  • 300 gram spruitjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 ei
  • 30 gram ricottakaas
  • 50 ml water
  • Kerriepoeder
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
Gezonde wrap

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pulseer de spruitjes kort in een keukenmachine of snijd deze grof.
  • Verdeel over een, met bakpapier, beklede bakplaat. Sprenkel er een scheutje olijfolie over en breng op smaak met kerriepoeder, zeezout en zwarte peper.
  • Rooster de spruitjes in circa 10-15 minuten goudbruin. Houd in de gaten dat het niet aanbrandt.
  • Maak ondertussen de wraps. Meng het boekweitmeel, ei, 50 ml water en de spinazie in een
    blender tot een beslag.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet de helft van het beslag erin.
  • Bak om en om goudbruin (net als een pannenkoek) en doe hetzelfde met de andere helft van het beslag.
  • Beleg de wrap met de ricottakaas, plakjes zalm en de spruitjes.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 534
Koolhydraten: 30 gram
Eiwitten: 44,5 gram
Vetten: 28,5 gram
Vezels: 14 gram