Recept
Cashew kokoscurry met biefstuk
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 150 gram biefstuk, in blokjes
 - 100 ml kokosmelk met minimaal 17% vet
 - 20 gram cashewnoten
 - 250 gram Chinese wokgroenten
 - 1 el kokosolie
 - 1 teen knoflook, grof gehakt
 - 1 sjalot, grof gehakt
 - 1/2 groene peper, fijngesneden
 - 2 cm verse gember, grof gehakt
 - 10 gram verse koriander, grof gehakt
 - 1/2 citroen, sap en rasp
 - 1 bosui, in dunne ringen
 
			Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Meng de cashewnoten met de knoflook, de sjalot, de groene peper, de gember, het citroensap en de citroenrasp in een keukenmachine tot een grove pasta.
 - Verhit de kokosolie in een wok op hoog vuur. Fruit de cashewpasta 4 – 5 minuten.
 - Voeg de biefstuk toe en schep 3 – 5 minuten om, tot de biefstukblokjes rondom zijn dichtgeschroeid.
 - Voeg de wokgroenten toe en wok 5 – 8 minuten.
 - Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Draai het vuur laag en laat de curry 4 – 5 minuten pruttelen.
 - Garneer de curry met de bosui en de verse koriander.
 
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 688
Koolhydraten: 25,5 gram
Eiwitten: 49,5 gram
Vetten: 47 gram
Vezels: 12 gram