fbpx

Recept

Chili con carne

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram rundergehakt
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 groene paprika’s
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 140 gram mais
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stengels bosui
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl gemalen koriander
  • Verse koriander
Recept gezonde chili con carne

Bereidingstijd: 40 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de knoflook, rode peper en bosui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit de knoflook, de rode peper en de bosui 3 – 4 minuten.
  3. Voeg de specerijen toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak 5 minuten. Roer af en toe door. Als je het gehakt even laat bakken wordt het lekker bruin en iets krokant.
  5. Voeg de kidneybonen en de groene paprika toe en bak nog 5 minuten.
  6. Voeg de tomaten uit blik toe en roer goed.
  7. Draai het vuur laag en laat de chili 10 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Kook ondertussen de zilvervliesrijst in ruim water met zout.
  9. Breng de chili op smaak met de appelciderazijn, peper en zout.
  10. Schep de rijst op een bord en schep daar de chili op en garneer naar wens met verse koriander

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 648
Koolhydraten: 29 gram
Eiwitten: 46,5 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 16,5 gram