Recept

Indiase curry

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 300 gram Indiase wokgroenten
  • 2 tomaten
  • 100 ml kokosmelk (dik)
  • 100 gram voorgekookte kikkererwten
  • 20 gram cashewnoten
  • 1 bosuitje
  • Limoensap
  • Olijf- of kokosolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • Zeezout en zwarte peper
Gezonde recept Indiase curry

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en voeg de Indiase wokgroenten en de kruiden toe. Roerbak kort op hoog vuur.
  2. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur zachter en laat 10 minuten pruttelen.
  3. Snijd de tomaten in partjes en voeg als laatste de tomaten en de kikkererwten toe en warm deze enkele minuten mee.
  4. Optioneel: Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  5. Serveer de peulvruchtenrijst met de curry en strooi er de cashewnoten en bosui ringetjes over.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 474
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 18,5 gram
Vetten: 39 gram
Vezels: 12 gram