Recept
Indiase curry
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 300 gram Indiase wokgroenten
- 2 tomaten
- 100 ml kokosmelk (dik)
- 100 gram voorgekookte kikkererwten
- 20 gram cashewnoten
- 1 bosuitje
- Limoensap
- Olijf- of kokosolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en voeg de Indiase wokgroenten en de kruiden toe. Roerbak kort op hoog vuur.
- Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur zachter en laat 10 minuten pruttelen.
- Snijd de tomaten in partjes en voeg als laatste de tomaten en de kikkererwten toe en warm deze enkele minuten mee.
- Optioneel: Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
- Serveer de peulvruchtenrijst met de curry en strooi er de cashewnoten en bosui ringetjes over.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 474
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 18,5 gram
Vetten: 39 gram
Vezels: 12 gram
