Recept
Kabeljauw met gestoofde prei en witlofsalade
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram kabeljauwfilet
- 2 stronkjes witlof
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij,
- 1 appel
- 2 el roomboter
- 50 ml visbouillon
- 1/2 citroen, sap
- 40 gram walnoten,
- 2 el Griekse yoghurt
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Maak de groenten schoon.
- Snijd de stronkjes witlof, de prei en de bleekselderij in dunne plakjes.
- Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 5 minuten rondom aan.
- Voeg daarna de visbouillon toe. Stoof de prei met de deksel op de pan nog 8 – 10 minuten.
- Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, de appel, de bleekselderij, de witlof en de grof gehakte walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Verhit de overige roomboter in een koekenpan.
- Dep de kabeljauwfilet goed droog en bestrooi met peper en zout.
- Bak de kabeljauw in 2 minuten per kant gaar.
- Serveer de gebakken kabeljauw met de gestoofde prei en de witlofsalade.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 580
Koolhydraten: 19,5 gram
Eiwitten: 43,5 gram
Vetten: 46,5 gram
Vezels: 8 gram