fbpx

Recept

Kabeljauw met verse groenten en rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 240g zilvervliesrijst
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 300g wortels
  • 300g broccoli
  • 200ml kokosroom
  • 2tl kurkuma
  • olijfolie
  • zout en peper
Gezond recept kabeljauw broccoli rijst en wortels - gezond en makkelijk koken

    Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

    1. Was de prei, wortels en broccoli. Snijd de prei in ringen en de wortels en de broccoli in stukjes.
    2. Pers de knoflook uit.
    3. Kook in een pan met water en zout de zilvervliesrijst gedurende 15 minuten, samen met de wortels Voeg na 5 minuten ook de broccoli toe.
    4. Doe ondertussen wat olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en de prei.
    5. Doe wat zout en peper op beide zijden van de kabeljauwfilet en voeg deze na een paar minuten toe in de koekenpan.
    6. Bak de kabeljauwfilet 2 minuten aan beide zijden.
      Voeg daarna de kokosroom toe en breng op smaak met kurkuma, zout en zwarte peper.
    7. Doe de deksel op de pan en laat het vismengsel nog 5 minuten stoven.Als de rijst en groenten gekookt zijn, giet je deze af.
    8. Meng de rijst, wortels en broccoli met het vismengsel en roer nog even goed door.

Voedingswaarden:

Kcal: 398
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 29 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 7 gram