Recept
Kabeljauwfilet in tomatensaus
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 150 gram kabeljauwfilet
- 250 gram broccoli
- 200 gram bloemkoolrijst
- 100 gram wortel
- 1 sjalot (30 gram)
- 1 teentje knoflook
- 80 ml kokosmelk (dik)
- 20 gram tomatenpuree
- 100 ml water
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de broccoli in kleine stukjes, snijd de wortel in dunne plakjes, snipper de sjalot en pers de knoflook.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk, het water en een snuf zeezout en zwarte peper toe en roer goed door.
- Voeg de kabeljauwfilet, de broccoli en de wortel toe, druk ze in de saus en doe de deksel op de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Laat 8-10 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de kabeljauw en de groenten gaar zijn. Voeg een scheutje water toe als de saus te erg inkookt.
- Stoom of kook de bloemkoolrijst circa 2 minuten, totdat het beetgaar is. Giet af en schep in een diep bord.
- Schep de kabeljauw, de groenten en de saus bovenop de bloemkoolrijst.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 547
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 42 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 17 gram
