Recept

Kabeljauwfilet in tomatensaus

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram broccoli
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram wortel
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml kokosmelk (dik)
  • 20 gram tomatenpuree
  • 100 ml water
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
Recept kabeljauwfilet in tomatensaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de broccoli in kleine stukjes, snijd de wortel in dunne plakjes, snipper de sjalot en pers de knoflook.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  4. Voeg de kokosmelk, het water en een snuf zeezout en zwarte peper toe en roer goed door.
  5. Voeg de kabeljauwfilet, de broccoli en de wortel toe, druk ze in de saus en doe de deksel op de pan. Breng het geheel aan de kook.
  6. Laat 8-10 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de kabeljauw en de groenten gaar zijn. Voeg een scheutje water toe als de saus te erg inkookt.
  7. Stoom of kook de bloemkoolrijst circa 2 minuten, totdat het beetgaar is. Giet af en schep in een diep bord.
  8. Schep de kabeljauw, de groenten en de saus bovenop de bloemkoolrijst.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 547
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 42 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 17 gram