Recept
Kalkoenfilet met geroosterde groentes
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 150 gram kalkoenfilet
- 1 kleine courgette
- 100 gram broccoli
- 1 teentje knoflook
- Chilivlokken
- Olijfolie
- Verse tijm
- Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de groentes uit.
- Besprenkel met een scheutje olijfolie en pers de knoflook erover. Breng op smaak met zeezout, chilivlokken en verse tijm. Meng alle smaken goed door elkaar.
- Rooster de groentes circa 10 – 15 minuten.
- Breng de kalkoenfilet op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de filet circa 3 minuten per kant goudbruin, blus het af met een half glaasje water, zet het vuur wat lager en doe de deksel op de pan. Laat het
dan nog circa 5 minuten stoven, totdat de kalkoen gaar is.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 397
Koolhydraten: 13 gram
Eiwitten: 47,5 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 9 gram
