Recept
Kerrie eiwrap met kip, groenten en hummus
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 2 eieren
- 100 gram kipfilet
- 50 gram hummus
- 50 gram taugé
- 1 teentje knoflook
- 1/2 paprika
- Stukje verse gember (1-2 cm)
- Volle melk
- Kerriepoeder
- Kurkumapoeder
- Cayennepeper
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet en de paprika in reepjes, pers de knoflook en rasp de gember.
- Kluts de eieren in een kommetje en voeg een scheutje melk en een snufje kerriepoeder, kurkumapoeder, zeezout en zwarte peper toe.
- Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en giet de geklutste eieren in de pan.
- Bak de omelet om en om gaar in circa 8 minuten.
- Verhit ondertussen een eetlepel kokosolie in een wokpan of koekenpan en bak de kip enkele minuten, totdat het halfgaar is.
- Voeg de paprika toe en bak circa 4 minuten mee.
- Voeg de taugé, de knoflook, de gember en een snufje cayennepeper toe en bak al roerend circa 2 minuten.
- Leg de omelet op een bord en besmeer met de hummus.
- Verdeel de kip en de groenten over de omelet. Hou je kip en groenten over? Serveer het dan naast de omelet.
- Rol de omelet op als een wrap.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 627
Koolhydraten: 10 gram
Eiwitten: 47 gram
Vetten: 48 gram
Vezels: 4 gram
