Recept
Kippensoep met koolraap
Ingrediënten 2 personen:
- 250 gram kipdijfilet
- 400 gram koolraap
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote prei
- 1 teentje knoflook
- 200 gram wortel
- 1 laurierblaadje
- 600 ml kippen- of groentebouillon
- Paar takjes verse peterselie
- Citroensap
- Olijf- of kokosolie
- Zwarte peper

Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de prei in ringen, schil de koolraap en snijd in kleine blokjes, de bleekselderij en wortel in plakjes en pers de knoflook.
- Bereid de bouillon, los 1 blokje op in 600 ml kokend water.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de groentes, knoflook met het laurierblaadje en voor enkele minuten.
- Snijd de kip in reepjes, giet de bouillon in de pan en voeg de kipreepjes toe.
- Breng royaal op smaak met zwarte peper.
- Laat de soep voor circa 15 minuten pruttelen, totdat de kip gaar is.
- Verwijder voor het opdienen het laurierblaadje.
- Garneer de soep met verse, gehakte peterselie en breng op smaak met citroensap en zwarte peper.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 431
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 33 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 13 gram
