Recept

Kippensoep met koolraap

Ingrediënten 2 personen:

  • 250 gram kipdijfilet
  • 400 gram koolraap
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram wortel
  • 1 laurierblaadje
  • 600 ml kippen- of groentebouillon
  • Paar takjes verse peterselie
  • Citroensap
  • Olijf- of kokosolie
  • Zwarte peper
Gezonde lunch kippensoep met koolraap

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de prei in ringen, schil de koolraap en snijd in kleine blokjes, de bleekselderij en wortel in plakjes en pers de knoflook.
  2. Bereid de bouillon, los 1 blokje op in 600 ml kokend water.
  3. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de groentes, knoflook met het laurierblaadje en voor enkele minuten.
  4. Snijd de kip in reepjes, giet de bouillon in de pan en voeg de kipreepjes toe.
  5. Breng royaal op smaak met zwarte peper.
  6. Laat de soep voor circa 15 minuten pruttelen, totdat de kip gaar is.
  7. Verwijder voor het opdienen het laurierblaadje.
  8. Garneer de soep met verse, gehakte peterselie en breng op smaak met citroensap en zwarte peper.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 431
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 33 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 13 gram