Recept
Knapperige salade met warme pindasaus
Ingrediënten:
- 1 stengel bleekselderij
- 1 mini komkommer
- 50 gram taugé
- 1 groene paprika
- 100 gram ijsbergsla
- 1 bosui
Voor de pindasaus
- 2 el pindakaas
- 2 el kokosmelk
- 1 el sambal naar keuze
- 1 tl sojasaus
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de bleekselderij, komkommer, taugé, paprika, ijsbergsla fijn in kleine reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan.
- Verwarm op laag vuur. Roer goed tot er een dikke saus ontstaat.
- Meng de groenten in een kom en garneer met de warme
pindasaus.
Lunch je op kantoor, school of onderweg? Neem de groenten
en de pindasaus dan apart van elkaar mee. Je kunt de pindasaus
ook koud eten.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 360
Koolhydraten: 18,5 gram
Eiwitten: 16,5 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 12 gram