Recept
Linzen met bimi, feta en tomaat
Ingrediënten 1 persoon:
- 75 gram fetakaas, verkruimeld
- 100 gram linzen uit pot of blik, afgespoeld
- 200 gram bimi (aspergebroccoli), in de lengte gehalveerd
- 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 2 el tahin
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelciderazijn

Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze:
- Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de bimi in 6-8 minuten beetgaar. Voeg in de laatste minuut de linzen toe.
- Giet de bimi en linzen af en meng in een saladekom met de zongedroogde tomaten, de extra vierge olijfolie en de appelciderazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de salade op een diep bord, strooi de fetakaas erover en garneer met de tahin.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 686
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 36 gram
Vetten: 44 gram
Vezels: 18,5 gram
