Recept

Linzen met bimi, feta en tomaat

Ingrediënten 1 persoon:

  • 75 gram fetakaas, verkruimeld
  • 100 gram linzen uit pot of blik, afgespoeld
  • 200 gram bimi (aspergebroccoli), in de lengte gehalveerd
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 el tahin
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
Gezond recept linzen met feta bimi en tomaat

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:

  1. Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de bimi in 6-8 minuten beetgaar. Voeg in de laatste minuut de linzen toe.
  2. Giet de bimi en linzen af en meng in een saladekom met de zongedroogde tomaten, de extra vierge olijfolie en de appelciderazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de salade op een diep bord, strooi de fetakaas erover en garneer met de tahin.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 686
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 36 gram
Vetten: 44 gram
Vezels: 18,5 gram