fbpx

Recept

Pasta met kruidige aubergine ricotta saus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram volkoren pasta
  • 200 gram ricotta
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1 tl harissa kruiden
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • zout en peper
Recept gezonde maaltijd pasta met aubergine ricotta saus

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  2. Snijd de aubergine en tomaat in kleine blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op hoog vuur.
  4. Bak de aubergine in 5-6 minuten rondom goudbruin.
  5. Voeg de harissa toe en roer goed door. Voeg de tomaten toe, meng goed en laat nog 4-5 minuten zachtjes koken.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de ricotta en pasta door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 483
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 12 gram