Recept
Roerei met paddenstoelen en ricotta
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 2 eieren
- 2 el ricotta
- 150 gram gemengde paddenstoelen
- 1/2 el kokosolie
- 30 ml volle melk
- 5 gram verse basilicum
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze:
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten.
- Klop de eieren in een kommetje los met de melk.
- Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan en roer goed met een spatel. Blijf roeren tot het ei gestold is. Bestrooi daarna met peper en zout.
- Draai het vuur uit maar laat de pan op het vuur. Roer de ricotta door het roerei.
- Schep het roerei op een bord en garneer met de verse basilicum.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 308
Koolhydraten: 8,5 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 18 gram
Vezels: 9,5 gram