Recept

Shepherd’s pie met knolselderij

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram rundergehakt
  • 250 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 100 gram wortel, in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 el roomboter
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 100 ml water
Recept shepherd's pie met knolselderij lekker en gezond

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereidingswijze:

  1. Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de knolselderij in 15 – 18 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 ℃ en zet een kleine ovenschaal klaar.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, de prei, de wortel en de gedroogde tijm 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg het rundergehakt toe en bak nog 5 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  6. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng het geheel aan de kook en kook 5 minuten in.
  7. Stamp de knolselderij met de roomboter tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en schep daar de knolselderijpuree op. Strijk de puree glad.
  9. Bak de Shepherd’s pie 15 minuten in de oven.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 630
Koolhydraten: 26 gram
Eiwitten: 45 gram
Vetten: 35 gram
Vezels: 20 gram