Recept
Shepherd’s pie met knolselderij
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 150 gram rundergehakt
- 250 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 100 gram wortel, in blokjes
- 1 prei, in dunne ringen
- 1/2 el olijfolie
- 1/2 el roomboter
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/2 runderbouillonblokje
- 100 ml water

Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze:
- Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de knolselderij in 15 – 18 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
- Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 ℃ en zet een kleine ovenschaal klaar.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, de prei, de wortel en de gedroogde tijm 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg het rundergehakt toe en bak nog 5 minuten, of tot het gehakt gaar is.
- Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng het geheel aan de kook en kook 5 minuten in.
- Stamp de knolselderij met de roomboter tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en schep daar de knolselderijpuree op. Strijk de puree glad.
- Bak de Shepherd’s pie 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 630
Koolhydraten: 26 gram
Eiwitten: 45 gram
Vetten: 35 gram
Vezels: 20 gram
