Recept
Springrolls
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 2 avocado’s
- citroensap
- 150 gram rode kool
- 1 groene paprika
- 1 tl sesamzaad
- verse koriander
- 10 rijstvellen
- sojasaus

Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de avocado in dunne plakjes, druppel er citroensap over en bestrooi de plakjes met het sesamzaad.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en eventueel ook de rode kool als je geen gesneden variant hebt.
- Hak de koriander fijn.
- Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water. Als het zacht is leg je het vel op een snijplank.
- Verdeel over de bovenste helft van het vel (laat wel wat ruimte over), een paar plakjes avocado, rode kool en paprikareepjes en bestrooi met gehakte koriander.
- Vouw het rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen, als een soort envelopje. Rol ze dan zo strak mogelijk op.
- Maar circa 10 stuks van de ingrediënten.
- Serveer met een bakje sojasaus en gebruik dit als dip voor de springroll.
Voedingswaarden per stuk:
Kcal: 88
Koolhydraten: 6 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 3,5 gram
