fbpx

Recept

Tortilla met groenten en avocadosaus

Ingrediënten voor 2-3 tortilla’s:

Tortilla (3 stuks)

  • 80 gram amandelmeel
  • 120 ml plantaardige melk
  • 1 ei
  • kruiden naar keuze
  • 1/2 el olijfolie
  • Vulling

    • 1/2 avocado
    • 1/2 paprika
    • 75 gram sla naar keuze
    • 1 tomaat
    • 2 el Hüttenkäse
    • 1 el chilivlokken
    • 1 scheutje citroensap
    • 1/2 el olijfolie
    • peper en zeezout
    Recept tortilla met groenten en avocadosaus - lekkere gezonde en makkelijk lunch

    Bereidingstijd: 25 minuten

    Bereidingswijze:

    1. Kluts het ei met het amandelmeel en schenk, al roerende, steeds kleine beetjes melk erbij tot een mooi beslag. Breng het beslag op smaak met kruiden naar wens.
    2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak stuk voor stuk enkele tortilla’s (gemiddeld 3 stuks met dit beslag).
    3. Leg de tortilla’s apart. Deze tortilla’s kun je prima een dag eerder maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
    4. Snijd de avocado in blokjes en prak de Hüttenkäse, het citroensap, wat olijfolie en de chilivlokken erdoor tot een saus. Breng op smaak met wat peper en zeezout.
    5. Snijd de paprika en de sla in reepjes en de tomaat in blokjes.
    6. Verdeel de avocadosaus en de groenten over de tortilla’s en vouw ze dicht.

    Voedingswaarden per persoon:

    Kcal: 613
    Koolhydraten: 14 gram
    Eiwitten: 24 gram
    Vetten: 50 gram
    Vezels: 11 gram