Recept
Traybake met kip en venkel
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kippenbouten
- 1 venkel
- 1 citroen
- 1 prei
- 1 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 5 gram verse dille
- 10 gram geschaafde amandelen
- 1 tl gemalen komijn
Bereidingstijd: 50 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de helft van de olijfolie met de gemalen komijn. Smeer de kippenbouten in met het mengsel en leg ze op de bakplaat.
- Snijd de venkel in brede repen. Snijd de citroen in dnne plakjes en de prei in ringen. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit.
- Meng de venkel, de citroen, de prei, de knoflook en de rode ui in een kom met de overige olijfolie.
- Leg de groenten rond de kippenbouten. Bestrooi de kip en groenten met peper en zout.
- Rooster de kip en groenten 30 – 35 minuten in de oven.
- Verhit, als de traybake bijna klaar is, een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin.
- Schep de kippenbout en groenten op een bord engarneer met de geroosterde amandelen en de verse dille.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 479
Koolhydraten: 17 gram
Eiwitten: 29 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 12 gram