fbpx

Recept

Traybake met kip en venkel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kippenbouten
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 1 prei
  • 1 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 5 gram verse dille
  • 10 gram geschaafde amandelen
  • 1 tl gemalen komijn
Gezond en lekker recept traybake kip en venkel

Bereidingstijd: 50 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de helft van de olijfolie met de gemalen komijn. Smeer de kippenbouten in met het mengsel en leg ze op de bakplaat.
  3. Snijd de venkel in brede repen. Snijd de citroen in dnne plakjes en de prei in ringen. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit.
  4. Meng de venkel, de citroen, de prei, de knoflook en de rode ui in een kom met de overige olijfolie.
  5. Leg de groenten rond de kippenbouten. Bestrooi de kip en groenten met peper en zout.
  6. Rooster de kip en groenten 30 – 35 minuten in de oven.
  7. Verhit, als de traybake bijna klaar is, een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin.
  8. Schep de kippenbout en groenten op een bord engarneer met de geroosterde amandelen en de verse dille.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 479
Koolhydraten: 17 gram
Eiwitten: 29 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 12 gram