Recept
Venkelsoep met waterkers en hüttenkäse
Ingrediënten 1 persoon:
- 100 gram hüttenkäse
- 1 1/2 venkelknol, in stukjes
- 150 gram waterkers
- 30 gram pijnboompitten
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2-3 minuten goudbruin.
- Voeg de venkel toe en bak nog 4-5 minuten. Voeg 500 ml water en een snuf zout toe, draai het vuur hoog en laat 4-5 minuten koken.
- Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten goudbruin.
- Voeg bijna alle waterkers toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de soep in een soepkom en schep de hüttenkäse in met midden. Garneer met de overige waterkers.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 540
Koolhydraten: 16 gram
Eiwitten: 27 gram
Vetten: 39,5 gram
Vezels: 9,5 gram
