Recept

Venkelsoep met waterkers en hüttenkäse

Ingrediënten 1 persoon:

  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 1/2 venkelknol, in stukjes
  • 150 gram waterkers
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
Gezond recept venkelsoep met waterkers en huttenkase

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2-3 minuten goudbruin.
  2. Voeg de venkel toe en bak nog 4-5 minuten. Voeg 500 ml water en een snuf zout toe, draai het vuur hoog en laat 4-5 minuten koken.
  3. Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten goudbruin.
  4. Voeg bijna alle waterkers toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schenk de soep in een soepkom en schep de hüttenkäse in met midden. Garneer met de overige waterkers.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 540
Koolhydraten: 16 gram
Eiwitten: 27 gram
Vetten: 39,5 gram
Vezels: 9,5 gram