Recept
Wokschotel met kip en amandelen
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 grote kipfilet (200 gram)
- 1 zakje wokgroenten (400 gram)
- 1 teentje knoflook
- 30 gram quinoa
- 20 gram ongezouten amandelen
- Stukje verse gember (2 cm)
- Paprikapoeder
- Cayennepeper
- Kokosolie
- Zeezout

Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet in reepjes, pers de knoflook en rasp de gember.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan en bak de knoflook en de gember circa 1 minuut.
- Voeg de kipreepjes toe en bak 5-8 minuten, totdat ze vrijwel geheel gaar zijn.
- Voeg een snufje paprikapoeder, cayennepeper en zeezout toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de wokgroenten toe en bak al roerend enkele minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn en de kip volledig gaar is.
- Hak ondertussen de amandelen grof.
- Giet de quinoa af en schep op een bord.
- Schep de wokschotel er bovenop.
- Garneer met de gehakte amandelen.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 642
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 61 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 14 gram
