Recept

Wokschotel met kip en amandelen

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 grote kipfilet (200 gram)
  • 1 zakje wokgroenten (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram quinoa
  • 20 gram ongezouten amandelen
  • Stukje verse gember (2 cm)
  • Paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • Kokosolie
  • Zeezout
Gezond recept wokschotel met kip en amandelen

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in reepjes, pers de knoflook en rasp de gember.
  2. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan en bak de knoflook en de gember circa 1 minuut.
  4. Voeg de kipreepjes toe en bak 5-8 minuten, totdat ze vrijwel geheel gaar zijn.
  5. Voeg een snufje paprikapoeder, cayennepeper en zeezout toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de wokgroenten toe en bak al roerend enkele minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn en de kip volledig gaar is.
  7. Hak ondertussen de amandelen grof.
  8. Giet de quinoa af en schep op een bord.
  9. Schep de wokschotel er bovenop.
  10. Garneer met de gehakte amandelen.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 642
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 61 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 14 gram