Recept
Zalm met geroosterde bloemkool en broccoli
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 100 gram zalmfilet
- 20 gram quinoa
- 20 gram amandelen
- 150 gram broccoliroosjes
- 150 gram bloemkoolroosjes
- 1/2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 4 el Griekse yoghurt
- 1/2 el geraspte mierikswortel
- 10 gram verse peterselie, fijngesneden
- 1 el grove mosterd
- 1 tl citroenrasp
- 2 el citroensap

Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de broccoli- en bloemkoolroosjes met de olijfolie en de knoflook in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Leg de broccoli op 1 helft van de bakplaat.
- Rooster de broccoli 15 minuten in de oven.
- Meng de amandelen met de mosterd, de citroenrasp, het citroensap en de helft van de peterselie in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zalmfilet in een ovenschaal en schep het amandelmengsel op de zalm. Druk iets aan.
- Haal de bakplaat uit de oven en zet de ovenschaal naast de groenten. Bak de groenten en de zalm nog 8 – 10 minuten.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Meng de Griekse yoghurt met de geraspte mierikswortel en de overige peterselie. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Schep de quinoa op een bord en leg daar de zalm op. Serveer met de geroosterde groenten en het mierikswortelsausje.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 614
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 40 gram
Vetten: 35 gram
Vezels: 17 gram
