Recept

Zalm met geroosterde bloemkool en broccoli

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 gram zalmfilet
  • 20 gram quinoa
  • 20 gram amandelen
  • 150 gram broccoliroosjes
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/2 el geraspte mierikswortel
  • 10 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
Recept zalm met geroosterde bloemkool en broccoli lekker en gezond

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de broccoli- en bloemkoolroosjes met de olijfolie en de knoflook in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Leg de broccoli op 1 helft van de bakplaat.
  3. Rooster de broccoli 15 minuten in de oven.
  4. Meng de amandelen met de mosterd, de citroenrasp, het citroensap en de helft van de peterselie in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de zalmfilet in een ovenschaal en schep het amandelmengsel op de zalm. Druk iets aan.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en zet de ovenschaal naast de groenten. Bak de groenten en de zalm nog 8 – 10 minuten.
  8. Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  9. Meng de Griekse yoghurt met de geraspte mierikswortel en de overige peterselie. Zet tot gebruik in de koelkast.
  10. Schep de quinoa op een bord en leg daar de zalm op. Serveer met de geroosterde groenten en het mierikswortelsausje.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 614
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 40 gram
Vetten: 35 gram
Vezels: 17 gram