Recept

Zoete aardappelpuree met groenten

Ingrediënten 1 persoon:

  • 200 gram spinazie
  • 200 gram spitskool
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Klein stukje verse gember
  • 100 gram zoete aardappel
  • 30 gram ricottakaas
  • 2 eieren
  • Olijf- en kokosolie
  • Kruiden naar keuze:
    kurkuma, kerrie,
    paprikapoeder
  • Zeezout en zwarte peper
Gezond recept zoete aardappelpuree met groenten

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:

  1. Schil en was de zoete aardappel. Snijd in blokjes en kook deze in circa 10 minuten gaar.
  2. Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt.
  3. Snijd de spitskool (of koop voorgesneden), snipper het sjalotje.
  4. Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de sjalot aan.
  5. Pers de gember en knoflook en bak deze samen met kruiden naar keuze even kort mee.
  6. Voeg de spitskool toe en wok deze circa 2 minuten.
  7. Voeg daarna de spinazie toe, doe dit in delen als het niet gelijk in de pan past.
  8. Roer totdat de spinazie iets is geslonken en haal van het vuur.
  9. Giet de zoete aardappel af en stamp deze met de ricottakaas tot een puree. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  10. Serveer de spinazie – spitskool met de 2 gekookte eieren en de zoete aardappelpuree.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 545
Koolhydraten: 16,5 gram
Eiwitten: 36,5 gram
Vetten: 38 gram
Vezels: 18 gram