Recept
Zoete aardappelpuree met groenten
Ingrediënten 1 persoon:
- 200 gram spinazie
- 200 gram spitskool
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- Klein stukje verse gember
- 100 gram zoete aardappel
- 30 gram ricottakaas
- 2 eieren
- Olijf- en kokosolie
- Kruiden naar keuze:
kurkuma, kerrie,
paprikapoeder - Zeezout en zwarte peper

Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
- Schil en was de zoete aardappel. Snijd in blokjes en kook deze in circa 10 minuten gaar.
- Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt.
- Snijd de spitskool (of koop voorgesneden), snipper het sjalotje.
- Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de sjalot aan.
- Pers de gember en knoflook en bak deze samen met kruiden naar keuze even kort mee.
- Voeg de spitskool toe en wok deze circa 2 minuten.
- Voeg daarna de spinazie toe, doe dit in delen als het niet gelijk in de pan past.
- Roer totdat de spinazie iets is geslonken en haal van het vuur.
- Giet de zoete aardappel af en stamp deze met de ricottakaas tot een puree. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Serveer de spinazie – spitskool met de 2 gekookte eieren en de zoete aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 545
Koolhydraten: 16,5 gram
Eiwitten: 36,5 gram
Vetten: 38 gram
Vezels: 18 gram
