fbpx
Gezonde voeding in een druk levenDruk, druk, druk. De trend van deze tijd is dat iedereen altijd druk is. We zijn met 1001 dingen tegelijk bezig, rennen van hot naar her en proberen zoveel mogelijk alle ballen in de lucht te houden. En dan moet je ook nog gezond gaan eten. Hoe dan?! Je bent al blij als je tussen alle drukte door tijdens de lunch een boterham naar binnen gewerkt krijgt en ’s avonds ben je zo moe dat je niet weet waar je de energie en inspiratie vandaan moet halen om lekker en gezond te koken.

Maar hoe vreemd het je misschien ook in de oren klinkt, gezond eten past ook echt in een drukke agenda. Ja zelfs in die van jou!

Hieronder geef ik je alvast 4 tips om toch gezond te eten tijdens een drukke week.

1. Een goed begin van de dag

Veel mensen slaan het ontbijt over om hiermee tijd te besparen. Een goed en gezond ontbijt zorgt er echter voor dat je de dag vol energie begint. Het maakt niet uit of je om 7.00 uur of pas om 10.00 uur ontbijt, maar sla deze maaltijd niet over. Als je niet ontbijt heb je aan het einde van de ochtend meer behoefte aan ongezonde snacks.

2. Een goede planning

Hoe druk je ook bent, met een goede planning is er veel meer mogelijk dan je misschien zou verwachten. Maak een weekmenu. Bedenk wat je de komende week wilt gaan eten en maak daar meteen een boodschappenlijstje bij. Als je echt weinig tijd hebt, kan je dit natuurlijk meteen in een app of website van de supermarkt of bezorgdienst doen en plan je ook meteen wanneer je boodschappen worden bezorgd. Voorkom dat je iedere dag naar de supermarkt moet omdat je toch nog iets nodig hebt. Bedenk ook op welke dagen je meer of minder tijd hebt om te koken en pas je gerechten hierop aan.

3. Gezonde snacks

Het is algemeen bekend dat we sneller ongezond gaan snacken en snaaien als we heel erg druk zijn. We denken vaak dat gezond ook betekent dat het veel tijd kost, maar niets is minder waar. Zorg dat je genoeg gezonde snacks in huis hebt of meeneemt naar je werk. Hierbij kan je denken aan snoeptomaatjes, komkommertjes of andere kant en klare rauwkost en vers fruit.

 4. Maak het niet te ingewikkeld

Gezond eten heeft vaak nog het imago van veel werk en daardoor lang in de keuken moeten staan. Maar dat hoeft helemaal niet. De ingrediënten van je gerechten zijn belangrijker dan de tijd die je besteedt aan de bereiding van de maaltijd. Als je weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten, koop dan bijvoorbeeld gesneden groenten, gebruik volkoren pasta of zilvervliesrijst.

Ga jij ermee aan de slag? Of ben je nieuwsgierig geworden naar meer tips, informatie en advies op het gebied van gezonde voeding?

Neem dan eens een kijkje  op mijn website of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou verder kan helpen in je zoektocht naar gezonde voeding.

Gezond eten kan ook prima met een drukke agenda

Share This

Share this post with your friends!