fbpx

Goede weerstand met goede voedingAls je een goede weerstand (immuunsysteem) hebt, ben je minder vatbaar voor ziekten. Je wordt minder snel ziek en als je ziek wordt knap je over het algemeen sneller weer op. Maar hoe zorg je nou voor een goede weerstand? Nu de winter weer in aantocht is, wil je natuurlijk weten hoe jij deze maanden doorkomt met een goede weerstand. Maar kan je met voeding je weerstand verbeteren? En wat moet je dan eten?

Natuurlijk weten we allemaal wel dat het eten van sterk bewerkt voedsel niet gezond is. Een frikadel, gevulde koek of een stuk appeltaart met slagroom zorgt er niet voor dat je weerstand beter wordt. Dit komt omdat bewerkt voedsel vaak veel suiker en zout bevat en weinig goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels.

Suiker zorgt ervoor dat je immuunsysteem minder goed werkt en ziekteverwekkers dus sneller en makkelijker kunnen toeslaan. Door het eten van veel suiker, dat tegenwoordigin bijna alle bewerkte voeding zit, heb je meer kans om ziek te worden en is het voor je lichaam ook moeilijker om de ziekte te bestrijden.

Eet dus zoveel mogelijk onbewerkt voedsel zoals in de traditionele mediterrane keuken; verse groenten, fruit, vis, noten en peulvruchten. Deze producten zijn niet bewerkt en bevatten geen toegevoegde suikers of andere stoffen die ons lichaam niet nodig heeft. Verder bevatten ze voldoende vitamines, mineralen, vezels en goede vetten. Hierdoor versterkt je immuunsysteem en krijg je een betere weerstand.

Hieronder een lijstje van vitamines die hierbij vooral een grote rol spelen en in welke voedingsproducten ze vooral zitten:

Share This

Share this post with your friends!