fbpx

Hoeveel beweeg jij op een dag?

Meer beweging in je hectische levenIn de tijd waarin we leven wordt het ons steeds moeilijker gemaakt om voldoende te bewegen. Het lijkt wel of alles er vooral op gericht is om niet te bewegen. Een groot deel van alle banen wordt zittend gedaan. Boodschappen hoef je niet meer zelf te doen maar bestel je zittend vanaf de bank en worden thuis bezorgd. In alle gebouwen zijn liften of roltrappen aanwezig en soms is het zelfs niet mogelijk om een trap te vinden. Fietsen zijn elektrisch zodat je vooral niet te hard hoeft te trappen Je huis wordt schoongemaakt door een robot stofzuiger en ook je gras wordt gemaaid door een robot. Zodat jij lekker ontspannen en comfortabel kan zitten. En de afgelopen paar jaar zijn we door het vele thuiswerken alleen maar minder gaan bewegen.

De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert om minstens 150 minuten per week matig intensief te bewegen, verspreid over verschillende dagen. Dit komt neer op 5 dagen per week een half uurtje bewegen. Dat is toch niks! Maar toch blijkt uit recent onderzoek dat we steeds minder gaan bewegen en de directeur van het NOC*NSF spreekt zelfs van een beweegcrisis.

Maar hoe kan jij er dan voor zorgen dat je naast je drukke baan toch genoeg beweegt. Want ook al neem je je iedere week voor om deze week écht meer te gaan bewegen, op de één of andere manier lukt dit toch vaak niet.

Allereerst is het belangrijk dat je het onderwerp niet te groot maakt. Bedenk dat bewegen eigenlijk alleen maar betekent, niet stilzitten. Dit betekent dat je op heel veel verschillende manieren aan voldoende beweging kan komen en je echt niet meteen drie keer per week een uur moet gaan zweten in de sportschool. Stel kleine doelen.

Hieronder 4 tips die je meteen kan toepassen:

  • Parkeer je auto wat verder weg van kantoor zodat je nog even 10 minuten loopt voordat je aan het werk gaat.
  • Neem de trap in plaats van de lift, ook als je op de 5e verdieping werkt.
  • Bedenk voordat je ergens heengaat of je echt met de auto moet gaan of dat je ook prima de fiets kan pakken.
  • Maak ’s avonds voordat je op de bank ploft met Netflix nog een klein wandelingetje in de buurt.

Breng beweging in je dag, dat houdt je fit en gezond

Share This

Share this post with your friends!