fbpx
Hoe vaak heb jij je al voorgenomen om nu echt meer te gaan sporten? En het ook echt vol te gaan houden? En hoe vaak is dit ook echt gelukt? Frustrerend toch, dat je het altijd weer probeert maar om de een of andere reden het je toch niet lukt om regelmatig te blijven sporten.

Met onderstaande tips gaat het zeker lukken om het sporten wel vol te houden:

1. Dagelijkse routine

Bedenk voor jezelf wat een goede dag en tijd is om te sporten. Probeer een ritme te krijgen door op vaste dagen te sporten zodat het onderdeel wordt van je dagelijkse routine.

2. Zorg voor genoeg afwisseling

Afwisseling in het sporten zorgt ervoor dat je jezelf blijft uitdagen en houdt het leuk. Als je iedere week hetzelfde rondje loopt of altijd dezelfde oefeningen doet in de sportschool wordt het sneller saai en haak je sneller af. Afwisseling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en het sporten beter volhoudt.

3. Stel persoonlijke doelen

Het maakt niet uit wat je doel is, maar het stellen van een doel helpt je om door te zetten en te blijven sporten. Zorg er wel voor dat je doelen realistisch en haalbaar zijn en passen bij jouw persoonlijke wensen. Laat je niet teveel beïnvloeden door wat anderen zeggen of doen, stel je eigen doel.

4. Ga samen sporten

Samen sporten is niet alleen gezellig, het motiveert je ook om door te gaan. Heb jij eigenlijk geen zin, dan kan je sport partner je overtuigen om toch mee te gaan. Ook het sporten in groepsverband kan je helpen om het sporten vol te houden en zelfs meer te presteren dan je zelf had verwacht.

5. Bouw het rustig op

Hoe rustiger je het sporten opbouwt, hoe groter de kans dat je het volhoudt. Als je te extreem van start gaat is de kans op blessures groot. Ook is het moelijker om een grote verandering vol te houden. Dus ga niet meteen 5x per week sporten maar begin met 1 of 2x per week en bouw het langzaam op.

6. Ga voor resultaat op de lange termijn

Als je gaat sporten met het idee dat je in twee weken een six pack hebt of 10kg kwijt bent, dan kan ik je garanderen dat het een grote teleurstelling wordt. Verwacht geen snelle resultaten op korte termijn maar ga voor een blijvend resultaat op lange termijn. Op deze manier blijft sporten leuk en is het veel beter vol te houden en is de kans dat de kilo’s er weer heel snel aankomen ook veel kleiner.

7. Wees niet te streng voor jezelf

Houd er rekening mee dat je ook een week hebt dat het allemaal niet zo lekker gaat. Je voelt je niet helemaal fit, er gebeuren onverwachte dingen. Als je dan een keer niet gaat sporten is dat ook helemaal oké. Geef jezelf ook rust als je lichaam daar om vraagt en pak het weer op wanneer het weer goed voelt.

8. Ben trots op jezelf

Sta er af en toe ook bij stil hoe goed je al bezig bent. Ben trots op jezelf dat je zo lekker aan het sporten bent, dat je deze week ondanks alle drukte op je werk, wel even bent gaan hardlopen. En beloon jezelf als je een doel hebt bereikt, hoe klein het ook is, je hebt het wel mooi gehaald en daar mag je trots op zijn!

Maak sporten onderdeel van jouw dagelijkse routine

Share This

Share this post with your friends!