fbpx
Sporten is gezond. En als je dit dan ook nog buiten doet is het dubbel zo gezond. Waarom?

Lees hieronder de belangrijkste redenenwaarom het beter is om buiten te sporten.

Vitamine D

Vitamine D is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Het is essentieel voor je botten en versterkt je immuunsysteem. Via onze voeding krijgen we vaak niet genoeg vitamine D binnen. De beste manier om meer vitamine D aan te maken is door meer naar buiten te gaan. Zonlicht zorgt via je huid voor de aanmaak van vitamine D. Dus door buiten te gaan sporten werk je niet alleen aan je conditie maar versterk je ook je immuunsysteem.

Beter slapen

Als je overdag buiten sport help je je biologische klok. Doordat je buiten bent, word je blootgesteld aan daglicht, dat sterker is dan het kunstlicht binnen. Dit bevordert de werking van je hormoonhuishouding en je biologische klok. Als je overdag meer buiten bent, produceer je ’s avonds als het donker wordt meer melatonine. Dit wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Voldoende actief buiten zijn overdag zorgt voor beter slapen ’s nachts.

Voel je vrolijker

Door de combinatie van overdag buiten zijn en sporten, ga je je beter voelen. Dit komt doordat zonlicht én bewegen een positief effect heeft op de aanmaak van serotonine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je goed voelt en lekker in je vel zit.

Afvallen

Als je in de winter buiten gaat sporten, heeft dat niet alleen invloed op je humeur, slaapkwaliteit of aanmaak van vitamine D, je verliest ook nog sneller die extra kilo’s. Door te sporten in koud winterweer verbrand je meer lichaamsvet en kom je sneller op een gezond gewicht.

Dus waar wacht je nog op? Trek je sportschoenen aan en ga lekker naar buiten

Share This

Share this post with your friends!